Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето на 156 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Имаме един до 1000 бара, ако трябва да услужа
    На празен ход едва ли е повече от 200 до 300, значи ще стигне
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
      Имаме един до 1000 бара, ако трябва да услужа
      На празен ход едва ли е повече от 200 до 300, значи ще стигне
      Ми как само да ни дадеш и от специалните скобички дето държат 1000 бара
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ще ползваме преходник с резби.
        Но винаги е по-лесно да се закачи тестера и да се гледа колко бързо качва налягането...
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

аз имах същия проблем доста трудно палене гледах всичко свещи релета всичко ок.Преди 3-4 дена беше адски студ -12 запали на 10-я път ,направо подивях поразпитах тук там и никой нищо незнае захванах се сам.По случайност реших да извадя клапана на помпата за високо налягане извадих го и какво да видя счупен направо онемях как е вървяла до сега .Питах по разбиращи казват невъзможно със счупен клапан да върви да ама вървеше и то добре само паленето беше проблем.Купих нов на БОШ струвал 487лв. с отстъпката ми го дадоха за 400лв сложих и чудо -докато и покажа ключ сама пали .Дано да съм бил от полза,и най добре да е нещо друго по евтино че тези цифри направо ме побъркват ама какво да се прави трябва да върви
          156 1,9JTD 2000

Comment

На мен пък ми е чудно как става това подгряване за 20 секунди!?! При мен подгряването си е 2 секунди, с много леки отклонения, в зависимост от това дали е топъл или не двигателят. За толкова светва реотанчето на таблото и гасне. Предполагам, че и свещите работят толкова. Но понеже не съм сигурен, ще трябва да проверя, защото на старата ми Мазда, лампата светеше 2-5сек, пък свещите продължаваха да греят докато не си стоплят колкото им трябва. Излекувах я, като прекарах индикация на таблото директно от свещите (или от релето) и проблемът със зимното палене изведнъж изчезна!

Comment

Свещите греят и след изгасването на индикатора.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Аз все си мислех, че Алфата ще е по-добре измислена от старата ми Мазда, набор 83, ама явно, в това отношение, не е. Иначе, проблем с паленето при 2 секундно подгряване, никакъв, дори и при минусови температури, ама ще си имам едно наум!

Comment

Какво тук значи да е измислена по-добре?
                  При почти всички видове подгряване има post-heating. За ограничаване на димността май беше.
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
                    Аз все си мислех, че Алфата ще е по-добре измислена от старата ми Мазда, набор 83, ама явно, в това отношение, не е. Иначе, проблем с паленето при 2 секундно подгряване, никакъв, дори и при минусови температури, ама ще си имам едно наум!
                    не грее 2секунди а доста повече чуй кога изключва релето не гледай индикацията за свещите
                    156 1,9JTD 2000

Comment

За да може да се провери дали периода на подгрев е коректен се включва съпротивление от 6 k ома към буксата на температурния датчик.вързва се волтметър към свеща,дава се контакт и се броят секундите за които се подава напрежение към свеща.Трябва да бъдат 18 сек.Втората проверка е за периода на подгрев след запалване на колата.Окъсява се буксата на темп. датчик със съпротивлението,подава се контакт,изчаква се да загасне лампата за подгрева на таблото,пали се колата и пак с волтметъра се наблюдава колко време се подава напрежение.Трябва да е 73 секунди.
                      Това се отнася за jtd 105 коня ако иска някой от колегите може да тества.

Comment

Първоначално публикувано от borislav82 Покажи съобщение
                        аз имах същия проблем доста трудно палене гледах всичко свещи релета всичко ок.Преди 3-4 дена беше адски студ -12 запали на 10-я път ,направо подивях поразпитах тук там и никой нищо незнае захванах се сам.По случайност реших да извадя клапана на помпата за високо налягане извадих го и какво да видя счупен направо онемях как е вървяла до сега .Питах по разбиращи казват невъзможно със счупен клапан да върви да ама вървеше и то добре само паленето беше проблем.Купих нов на БОШ струвал 487лв. с отстъпката ми го дадоха за 400лв сложих и чудо -докато и покажа ключ сама пали .Дано да съм бил от полза,и най добре да е нещо друго по евтино че тези цифри направо ме побъркват ама какво да се прави трябва да върви
                        каде точно се намира този клапан

Comment

Ако колата не запали след като ви е изгаснала индикацията на таблото значи имате друг проблем
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

значи клапана се намира тоно на самата помпа за високо налягане ,като махнеш декоративния(пластмасовия)капак зад мотора има има нещо в което влизат маркучи за нафта идващи от горивния филтър точно под тази връзка се намира въпросния клапан той е с букса няма как да го объркаш
                            http://www.axm-auto.com/image_displa...21_8029038.jpg така изглежда самият клапан
                            156 1,9JTD 2000

Comment

Working...
                            X